Μια πολύ ωραία ιδέα για την κατασκήνωση είναι το λούνα παρκ! Σε διάφορα σημεία της κατασκήνωσης οἱ ὁμαδάρχες ὀργανώνουν μιά ποικιλία δραστηριοτήτων. Παράλληλα στήνεται και ένα περίπτερο που λειτουργεί ως η «τράπεζα» του λούνα παρκ.

Όταν όλα είναι έτοιμα, το λούνα παρκ ανοίγει! Από τα μεγάφωνα της κατασκήνω­σης ακούγεται κατάλληλη μουσική και προτροπή-πρόσκληση να επισκεφθούν όλοι το νέο λούνα παρκ! Οι κατασκηνωτές αρχίζουν να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους επιλέγοντας ελεύθερα όποια από τις δραστηριότητες θέλουν. Κάθε φορά που πετυχαίνουν τον στόχο τους σε κάποια δραστηριότητα, παίρνουν και 1 κουπόνι το οποίο μπορούν και να εξαργυρώσουν στην «τράπεζα» με κάποιο κέρασμα ή δώρο (κάθε κέρασμα ή δώρο “κοστίζει” συγκεκριμένο αριθμό κουπονιών)!

Στόχος είναι να περάσουν τα παιδιά από όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει περιορισμός στον χρόνο.

Οι δραστηριότητες του λούνα παρκ ποικίλλουν ανάλογα με τις εμπνεύσεις και τη φαντασία παιδιών και στελεχών. Στη συνέχεια παραθέτουμε ιδέες για παιχνίδια-δραστηριότητες του λούνα παρκ:

• Πέναλτι. Σε ένα τέρμα ποδοσφαίρου οι παίκτες καλούνται να χτυπήσουν 5 πέναλτι (ή να σουτάρουν γενικά από κάποια απόσταση που θα τους ορίσουμε εμείς) και να βάλουν 3 γκολ.

• Μπάσκετ. Οι παίκτες καλούνται να επιτύχουν 3 στις 5 ελεύθερες βολές.

Γκολφ. Ανοίγουμε μια τρύπα στο ἔδαφος, τοποθετούμε ένα ποτήρι και καλούμε τους παίκτες με το μπαστούνι του γκολφ από απόσταση 20 μέτρων να ρίξουν το μπαλάκι μέσα στην τρύπα. Έχουν δικαίωμα για 5 χτυπήματα της μπάλας.

• Πινγκ-πονγκ. Οι παίκτες παίζουν με αντί­παλο ένα έμπειρο στέλεχος και προσπα­θούν να κερδίσουν 3 πόντους σε ένα σετ των 5 πόντων.

Ποδήλατο. Με ειδικούς κώνους ορι­ο­θετούμε μία διαδρομή και καλούμε τους παίκτες μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο να κάνουν ποδήλατο χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια της διαδρομής.

• Μπαλάκια στη λεκάνη. Σε μια λεκάνη με νερό επιπλέουν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ. Οι παίκτες καλούνται να ἀνασύρουν 3 από αυτά με ένα πλαστικό κουτάλι της σούπας στο στόμα μέσα σε 30’’.

• Φουντούνια. Ἔχουμε μια πλαστική γαβάθα γεμάτη φουντούνια και με μία ξύλινη οδοντογλυφίδα στο στόμα οι παίκτες προσπαθούν μέσα σε 30’’ να καρφώσουν και να βγάλουν από τη γαβάθα 3 φουντούνια.

• Σβήσιμο κεριού. Ανάβουμε 5 κεριά και τα βάζουμε σε βάσεις. Στόχος των παικτών είναι με μία βολή με νεροπίστολο ανά κερί, να σβήσουν τουλάχιστον τα 3. Την απόσταση από την οποία θα ρίχνουν οι παίκτες, την ορίζουμε με βάση τις δυνατότητες του νεροπίστολου και την ηλικία των παιδιών.

• Ισορροπία σκούπας. Οι παίχτες πρέπει να κρατήσουν ισορροπία σε μια σκούπα σε ένα δάχτυλό τους για τουλάχιστον 45”.

• Πέρασμα κρίκων. Βρίσκουμε ένα χαμηλό στύλο ή κοντάρι (το στερεώνουμε κάπου σταθερά) και 5 πλαστικά στεφάνια (τουλ. 20 εκατοστά διάμετρο). Στόχος των παιδιών είναι να περάσουν στο κοντάρι τουλάχιστον τα 3 από τα 5 στεφάνια ρίχνοντάς τα από απόσταση που θα ορίσουμε εμείς.

• Παιχνίδι μνήμης. Δείχνουμε στα παιδιά 14 αντικείμενα για 10”. Έπειτα τα κρύβουμε και τα παιδιά πρέπει να θυμηθούν τουλάχιστον 12 μέσα σε 1′. Προτείνεται να υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντικειμένων γενικά και να εναλλάσσονται πάνω στο τραπέζι, ώστε αν έρθει κάποιος παίκτης για δεύτερη ή πολλοστή φορά, να μην ξέρει ήδη τι υπάρχει στο τραπέζι.

• Παιχνίδι μνήμης 2. Παίρνουμε ένα παιχνίδι memory (με τουλάχιστον 10 ζευγάρια καρτών). Οι παίχτες πρέπει να λύσουν το παιχνίδι σε 1′.

• Στόχος. Παίρνουμε ένα παιχνίδι στόχου με βελάκια ή μπαλάκια. Στόχος είναι οι παίχτες να πετύχουν τουλάχιστον 70 πόντους με 3 βολές.

• Μπόουλινγκ. Στήνουμε 10 κορίνες του μπόουλινγκ σύμφωνα με τον σωστό τρόπο που στήνονται. Στόχος των παιχτών είναι να ρίξουν τουλάχιστον 7 με δύο προσπάθειες (δεν σηκώνουμε κορίνες ανάμεσα στις προσπάθειες).

Καλή επιτυχία!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 24 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατασκήνωση1 Comment

One Comment

  1. Προστέθηκαν επιπλέον προτάσεις για δοκιμασίες! Περιμένουμε και τις δικές σας για να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο την ανάρτηση αυτή.

Αφήστε ένα σχόλιο