Όροι χρήσης

A. ΑΠΟΣΤΟΛΗ & ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

 1. Ο ιστοχώρος δίνει την δυνατότητα και προτρέπει τους επισκέπτες του να αποστέλλουν πολυμεσικό υλικό σχετικό με τον χαρακτήρα του ιστοχώρου.
 2. Σε περίπτωση αποστολής πολυμεσικού υλικού στον ιστοχώρο “Συναθλούντες” ο αποστολέας αποδέχεται ότι:
  α. Έχει καταβάλει επαρκείς προσπάθειες απομάκρυνσης ιών (viruses) ή άλλων στοιχείων που μπορεί να βλάψουν τον ιστοχώρο “Συναθλούντες” ή άλλους χρήστες του διαδικτύου.
  β. Εφόσον δεν τυγχάνει ο ίδιος κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού, σέβεται τυχόν δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων που δεσμεύει το υλικό.
  γ. Το υλικό δεν περιέχει διαφημιστική χροιά.
  δ. Το υλικό σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι ανήθικο, υβριστικό, προσβλητικό ή αντίθετο στη δογματική και διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  ε. Το  υλικό που παρέχεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το “Συναθλούντες” χωρίς καμία νομική απαίτηση από τον αποστολέα τους.
  στ. Ο ιστοχώρος διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύσει το αποσταλθέν υλικό, χωρίς προειδοποίηση.
  ζ. Εφόσον (ο αποστολέας) κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που αποστέλλει και θέλει την αναγραφή του ονόματός του ως δημιουργού του υλικού, θα πρέπει να το δηλώσει ρητά.
 3. Ο ιστοχώρος δίνει την δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες του και μόνο να μεταφορτώνουν (download) το σύνολο του υλικού που διαθέτει.
 4. Όλο το περιεχόμενο του ιστοχώρου προστατεύεται από την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα, εκτός αν κάπου αναφέρεται ξεχωριστά κάτι διαφορετικό.
  α. Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του περιεχόμενου υλικού για εμπορική εκμετάλλευση, χωρίς την προηγούμενη άδεια από τη διαχείριση του ιστοχώρου.
  β. Σε περίπτωση παράθεσης μέρους του περιεχόμενου υλικού, απαιτείται η αναγραφή του τίτλου του ιστοχώρου “Συναθλούντες” ως πηγή του υλικού αυτού. Αν το υλικό παρατίθεται σε άλλον ιστοχώρο, ο τίτλος να συνοδεύεται από ενεργό σύνδεσμο προς την αρχική ή την επιμέρους σελίδα του ιστοχώρου, από την οποία αντλήθηκε το υλικό.
 5. Ο ιστοχώρος, λόγω της πληθώρας πηγών, είναι πρακτικώς αδύνατον να ελέγχει τις πραγματικές πηγές συνόλου του υλικού. Σε περίπτωση που -παρά την περί του αντιθέτου προσπάθεια- θίγονται δικαιώματα τρίτων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Β. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΡΗΣΤΩΝ

 1. Ο ιστοχώρος δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα εγγραφής (εντελώς δωρεάν), με την οποία αποκτούν ευρύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενό του, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής σχολίων στα άρθρα.
 2. Κατά την εγγραφή τους οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα χαρακτηριστικό username (όνομα χρήστη) με λατινικούς χαρακτήρες. Το όνομα-ψευδώνυμο που θα προβάλλεται μετά την εγγραφή (στα σχόλια κ.λ.π.) μπορεί να αλλαχθεί μετά την εγγραφή και να είναι διαφορετικό του username, αρκεί να παραμένει χαρακτηριστικό του συντάκτη.
 3. Απαγορεύεται η επιλογή username ή ονόματος-ψευδωνύμου το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από άλλο πρόσωπο, καθώς και η χρήση username ή ονόματος-ψευδωνύμου στο οποίο έχει δικαιώματα άλλο πρόσωπο χωρίς την έγκριση του προσώπου αυτού. Απαγορεύεται επίσης η επιλογή username ή ονόματος-ψευδωνύμου το οποίο δεν είναι «προσωπικό»· παραπέμπει, δηλαδή, έμμεσα ή άμεσα, όχι σε ένα πρόσωπο, αλλά σε ομάδα ανθρώπων (πχ σύλλογο, οργανισμό, ενορία, κλπ).
 4. Η διαδικασία εγγραφής στον ιστοχώρο απαιτεί την εισαγωγή και επαλήθευση μίας έγκυρης διεύθυνσης προσωπικού e-mail του χρήστη. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες οφείλουν να ενημερώνουν το προφίλ τους στον ιστοχώρο όταν χρειάζεται, ώστε να υπάρχει δηλωμένη ανά πάσα στιγμή μία έγκυρη διεύθυνση e-mail που να τους ανήκει.
 5. Απαγορεύεται η δημιουργία περισσοτέρων του ενός λογαριασμών από το ίδιο φυσικό πρόσωπο για οποιονδήποτε λόγο χωρίς συνεννόηση με τη διαχείριση του ιστοχώρου. Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, υπενθύμιση κωδικού γίνεται μέσα από ειδική φόρμα.
 6. Εγγεγραμμένοι χρήστες που δεν συμφωνούν με τους εκάστοτε ισχύοντες “Όρους χρήσης” μπορούν να ζητούν την απενεργοποίηση των λογαριασμών τους. Λογαριασμοί εγγεγραμμένων χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τους εκάστοτε ισχύοντες ”Όρους χρήσης” θα απενεργοποιούνται.

Γ. ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. Η χρήση της υπηρεσίας υποβολής σχολίων στα άρθρα υποδηλώνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των εκάστοτε ισχυόντων “Όρων χρήσης”.
 2. Δυνατότητα υποβολής σχολίων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ιστοχώρου, οι οποίοι πρέπει να συνδέονται στο λογαριασμό τους, για να μπορούν να υποβάλλουν σχόλια.
 3. Τα σχόλια από την υποβολή τους περιέρχονται στην ιδιοκτησία του ιστοχώρου.
 4. Τα σχόλια χρειάζονται έγκριση πριν δημοσιευθούν. Ο ιστοχώρος διατηρεί το δικαίωμα να απορρίπτει χωρίς προειδοποίηση σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους “Όρους χρήσης”.
 5. Κάθε σχόλιο εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη του και όχι του ιστοχώρου “Συναθλούντες”.
 6. α. Τα σχόλια πρέπει να αναφέρονται στο άρθρο κάτω από το οποίο υποβάλλονται και να είναι αμέσως σχετικά με το θέμα που αυτό διαπραγματεύεται.
  β. Σχόλια που υποβάλλονται ως προσωπική απάντηση σε προηγούμενο σχόλιο άλλου συντάκτη και δεν έχουν ουσιαστική σχέση με το θέμα του άρθρου δεν θα δημοσιεύονται.
 7. α. Το περιεχόμενο των σχολίων δεν μπορεί να είναι ανήθικο, υβριστικό, προσβλητικό ή αντίθετο στη δογματική και διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αντιθέτως τα σχόλια πρέπει να γράφονται με σεβασμό στα πρόσωπα των άλλων συντακτών καθώς και στο χώρο που τα φιλοξενεί.
  β. Κάθε σχόλιο πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο· μονολεκτικά ή πολύ σύντομα σχόλια πρέπει να αποφεύγονται.
  γ. Η παράθεση συνδέσμων προς τρίτους ιστοχώρους στα σχόλια, ιδιαιτέρως αν το σχόλιο υποβάλλεται μόνο για αυτό το σκοπό, πρέπει να αποφεύγεται, όπως και η προσπάθεια διαφήμισης. Για κάτι τέτοιο επικοινωνήστε πρώτα με τη διαχείριση.
 8. Δεν γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish ή εξολοκλήρου με κεφαλαία γράμματα.
 9. Δεν επιτρέπεται ο διαδοχικός σχολιασμός στο ίδιο άρθρο με χρήση διαφορετικών ψευδωνύμων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο (συνδεδεμένο στο μοναδικό λογαριασμό του) ή οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια εσκεμμένης παραποίησης μιας συζήτησης.
 10. Δεν επιτρέπεται η παράθεση προσωπικών δεδομένων (e-mail/ τηλεφώνων/ διευθύνσεων κ.λ.π.) στις απαντήσεις. Σε παρουσίαση εξαιρετικής ανάγκης επικοινωνίας μεταξύ κάποιων εγγεγραμμένων χρηστών πρέπει να απευθύνεστε στη διαχείριση του ιστοχώρου.
 11. Σχόλια και παρατηρήσεις προς τους συντονιστές ή/και τη διαχείριση του ιστοχώρου μπορούν να υποβάλλονται αποκλειστικά όπως περιγράφεται στη σελίδα “Επικοινωνία” και ποτέ ως σχόλιο σε κάποιο άρθρο. Διαφορετικά τα σχόλια αυτά δεν θα δημοσιεύονται και δεν θα λαμβάνονται καθόλου υπόψη.