Το περιβάλλον διεπαφής του ιστοχώρου χωρίζεται σε τέσσερις “περιοχές”: την πάνω και την κάτω μπάρα επιλογών και την κεντρική και δεξιά στήλη. Παρακάτω περιγράφουμε πώς, χρησιμοποιώντας επιλογές των περιοχών αυτών, θα μπορέσετε να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στο υλικό που περιέχεται στον ιστοχώρο.

Στην πάνω μπάρα, στο κύριο οριζόντιο μενού θα βρείτε ολόκληρο το περιεχόμενο του ιστοχώρου χωρισμένο σε δύο μεγάλες ενότητες: Θέματα Καταρτισμού και Βοηθητικό Υλικό. Τα Θέματα Καταρτισμού αποτελούνται από άρθρα για τον θεολογικό και πνευματικό καταρτισμό του κατηχητή-ομαδάρχη και την αγωγή των παιδιών, ενώ το Βοηθητικό Υλικό είναι το κυρίως “κατηχητικό” υλικό, στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε ανάλογα με τον σκοπό/χρόνο/χώρο για τον οποίο θέλετε το υλικό. Αν, δηλαδή, ψάχνετε υλικό για την συγκέντρωση του Κατηχητικού σας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα επιλέξετε το “Κατηχητικό/Ομάδα”, αν ψάχνετε για μια εκδρομή που διοργανώνετε, θα επιλέξετε “Εκδρομή”, κλπ. Σε δεύτερο επίπεδο, στο μενού που εμφανίζεται κάτω από κάθε επιλογή, θα βρείτε τις κατηγορίες του υλικού και θα το αναζητήσετε ανάλογα με το είδος του.

Στην κεντρική (λευκή) στήλη της αρχικής σελίδας θα βρείτε δύο ομάδες αναρτήσεων: η πρώτη (slideshow) περιέχει επίκαιρες προτάσεις, γεγονότα, ανακοινώσεις, ενώ στη δεύτερη (τίτλοι αναρτήσεων σε λίστα) εμφανίζονται οι τελευταίες αναρτήσεις των δύο ενοτήτων (Θέματα Καταρτισμού και Βοηθητικό Υλικό).

Στη δεξιά στήλη θα βρείτε σε κάποιες σελίδες το πλαίσιο Βοηθητικό υλικό (από εδώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση κατευθείαν στο μεγαλύτερο μέρος του Βοηθητικού υλικού, αναζητώντας βάσει του είδους) ενώ στις υπόλοιπες θα βρείτε το πλαίσιο Φίλτρα αναρτήσεων. Τα Φίλτρα αναρτήσεων βοηθούν ώστε να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας -απλά επιλέγετε κάθε φορά το φίλτρο που ταιριάζει με τους όρους της αναζήτησής σας και όσες αναρτήσεις δεν αντιστοιχούν σε αυτό εξαφανίζονται.

Τέλος, στην κάτω μπάρα θα βρείτε τους Όρους χρήσης. Πριν χρησιμοποιήσετε το υλικό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τους διαβάσετε.

Καλή περιήγηση!