Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Το παιχνίδι αυτό (εσωτερικού χώρου, “με χαρτί και μολύβι”) απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Αρχικά σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε ως παιχνίδι ονοματοδοσίας των ομάδων της κατασκήνωσης των “Χελιδονιών” Αθηνών το 2014. Μπορεί όμως χωρίς δυσκολία να προσαρμοστεί και σαν παιχνίδι του τύπου “βρες τη λέξη” για το κατηχητικό.

Σκοπός είναι να βρει κάθε ομάδα το όνομά της μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι, σχετικό με ζώα που κατέχουν κάποιο αξιοπερίεργο ρεκόρ. Στο παιχνίδι συμμετέχουν εξίσου όλα τα παιδιά της ομάδας. Επίσης, οι ομάδες συναγωνίζονται επί ίσοις όροις, ανεξάρτητα από το πλήθος των γραμμάτων του ονόματός τους.

Δεν περιμένουμε από τα παιδιά να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις απαντήσεις (μιας και πολλές ερωτήσεις είναι αυξημένης δυσκολίας και εντελώς εγκυκλοπαιδικές), αλλά να τις μαντεύουν, με βάση τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους.

Κατεβάστε (κάνοντας κλικ στο “Μεταφόρτωση αρχείου” παρακάτω) τις αναλυτικές οδηγίες και τα πρότυπα έγγραφα του παιχνιδιού.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 4,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπτεμβρίου 2014Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα2 Comments

2 Comments

  1. L_eleni 11 Οκτωβρίου 2014 at 12:14

    χαιρετε! υπεροχο παιχνίδι! αλλά στη σελίδα 5 δεν υπάρχουν γράμματα! Μήπως δεν έχω καταλάβει σωστά το παιχνίδι?

    • rchrys 11 Οκτωβρίου 2014 at 18:02

      Στις οδηγίες του παιχνιδιού εξηγεί ότι συμπληρώνετε εσείς τα γράμματα ανάλογα με το όνομα της ομάδας, όπως αναφέρει και τον τρόπο συμπλήρωσης (σελ. 1, προετοιμασία παιχνιδιού, 2η παράγραφος).

Αφήστε ένα σχόλιο