Ο ιστοχώρος «Συναθλούντες» κατασκευάστηκε και συντηρείται από τους ομαδάρχες των «Χαρούμενων Αγωνιστών», των ομάδων που αποτελούν μαθητικό τομέα του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος».

Το «μιᾷ ψυχῇ συναθλοῦντες» (Φιλιπ. α΄ 27), λόγος θεόπνευστος του Αποστόλου Παύλου, αποτελεί τον τίτλο με τον οποίο πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου 1961 ένα περιοδικό γραμμένο ειδικά για τους Ομαδάρχες και Χελιδονάρχες των «Χαρούμενων Αγωνιστών», με σκοπό την «συνάθληση» δηλαδή τον κοινό αγώνα και την συνεργασία στο ιερό έργο της κατήχησης και της αγωγής των παιδιών και των νέων.

Έγραφε τότε το πρώτο φύλλο του περιοδικού: «Με την συνεργασία, την ανταλλαγή πείρας και σκέψεων, την ανακοίνωση των δυσκολιών και των προβλημάτων… η συνάθληση θ΄αποτελεί ενίσχυση, θάρρος στις αντιξοότητες, παράδειγμα στο καλό… Και όλα αυτά… “μιᾷ ψυχῇ”. Με ενότητα και αγάπη. Με ένα νου και μία γνώμη…»

Ήρθε πλέον ο καιρός το περιοδικό αυτό να περάσει στο χώρο του διαδικτύου, για να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό, με πολύ περισσότερες όμως δυνατότητες.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2012, δημιουργήθηκε ο ιστοχώρος «Συναθλούντες» ο οποίος αποτελεί την διαδικτυακή τράπεζα προσφοράς και ανταλλαγής του υλικού που χρησιμοποιείται στις κατηχητικές συνάξεις, στις κατασκηνώσεις, στις εκδρομές, στις γιορτές, στα συνέδρια και σεμινάρια ομαδαρχών των «Χαρούμενων Αγωνιστών». Ένα μεγάλο μέρος του υλικού αυτού είναι πρωτότυπο και αποτελεί τον ευλογημένο καρπό του κόπου των ομαδαρχών των «Χαρούμενων Αγωνιστών», που εργάζονται εθελοντικά με πολύ ζήλο και αγάπη προς τον Θεό και τα παιδιά Του.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο ιστοχώρος αυτός να βοηθήσει και να εμπνεύσει καθέναν που διακονεί ολοκάρδια στο μεγάλο και θεάρεστο έργο της Κατήχησης.

 

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας υλικό, προτάσεις και ιδέες, ή να καταθέσετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για την βελτίωση του ιστοχώρου. Περιμένουμε τη συνεργασία σας!